Интервју секретара БК Нови Бeограда Момчила Попића за Спортски Журнал

У односу на предходну сезону, које су кадровске новине у клубу?  

Ако мислите на промене у играчком кадру, промене су се десиле. Колико ће оне утицати на наш пласман у новој такмичарској сезони, видећемо. Наиме, клуб су напустила три играча, браћа Радловић, Никола и Милош, као и Урош Јонџа. Ради се о младим људима који су својим наступима доста допринели освајању двоструког првака државе. Њихова жеља је била да промене клуб, где им нико није правио проблем. У клуб су, у исто време, приступила, такође, тројица врло перспективних играча, Милош Балаћ, Урош Шарац и Немања Петровић, све садашњи и бивши репрезентативци.

Кажите ми нешто више о припремама у Ријеци: ко све иде, какав је план припрема, како сте финансијски покрили трошкове?

Ми са БК Варгон, једним од најбољих клубова Хрватске лиге, одржавамо дугогодишње здраве спортске односе. Код њих је сезона у јеку, па смо искористили могућност да нас угосте, а пошто имају затворене терене, да уз присуство селектора Хрватске омладинске репрезентације, госп. Чедом Вукелићем, одржимо тренинге, где би нам он, својим искуством, отклонио евентуалне недостатке и што припремљенији ушли у нову сезону. Наши пријатељи су нам изашли у сусрет, тако да ми сносимо само трошкове пута и евентуално слободне изласке.

На пут одлазе 7 регистрованих играча за ову сезону: Милан Јанковић, Срђан Буторац, Веселин Скакић, Урош Шарац, Милош Балаћ, Јосип Зелић и Хранислав Ђинђић, као вођа пута. На пут се креће 15.03. а повратак је заказан за 19.03.2018.год. На пут крећу сви играчи који су од својих предпостављених на послу којим се баве, добили дозволу да одсуствују са радног места.

Очигледно је да у нову сезону БК Нови Београд улази са највећим амбицијама?

Наравно, клуб такве традиције, са овим играчким кадром, а морам да кажем, и оваквом организационом политиком, увек иде на највиши пласман, што је и на редовној Скупштини клуба, одржаној 23.02.2018.год. шеф стручног штаба, госп. Милан Јанковић, у свом извештају, односно плану за ову годину, јасно изнео: наш циљ је освајање Првенства, домаћег Купа, као и што бољи пласман у квалификацијама за Куп шампиона. Нису се заборавили ни турнири, како у Србији, тако и ван земље, где се од наших момака очекују врхунски резултати. За остваривање таквих планова аргументе видимо у квалитету играчког кадра: Милаковић Милош и Срђан Буторац су прошлогодишњи сребрни момци на Европском и Светском првенству, Веселин Скакић, Урош Шарац и Милош Балаћ, такође репрезентативци, шеф струке, селектор и тренер Милан Јанковић, као и Немања Петровић, бивши репрезентативци, а не треба занемарити и назови ‘ ветеране’ Стојана Попића, Јосипа Зелића, Шпиру Матијевића, Хранислава Ђинђића и моје маленкости, Момчила Попића, који, свако према својим могућностима доприноси успеху клуба.

Ти си секретар у клубу?

Да, ја сам Секретар најбољег и најорганизованијег клуба у Србији, и моја је дужност и обавеза да све, што се тиче администрације буде на нивоу постигнутих резултата на терену.